Poslomat

Zapošljavanje u eri društvenih mreža.

Upute za posloprimce

Primarni cilj servisa Poslomat.hr je omogućiti što jednostavniju i izravniju komunikaciju poslodavaca i posloprimaca. U ovom članku ćemo ukratko objasniti usluge koje Poslomat nudi posloprimcima. Naglašavamo da ovo ni u kojem slučaju nije iscrpan opis svih servisa i mogućnosti, i pozivamo Vas da se javite s pitanjima i komentarima ukoliko trebate bilo kakvu pomoć.

Registracija

Korištenje svakog servisa ovog tipa počinje registracijom. Doduše, Poslomat ne zahtjeva da budete registrirani član portala kod prijave na posao - ovo je samo jedan od mnogih primjera otvorenog i nenametljivog odnosa prema korisnicima. Životopis u nekom od standardnih formata (doc, pdf, rtf, ...) možete priložiti kod prijave i bez nekih posebnih priprema. Ipak, trebali biste razmisliti koliko je ovaj pristup privlačan prosječnom poslodavcu, koji se vjerovatno bori s hrpom prijava za svaki otvoreni natječaj, a svaka od njih liči više na popis superlativa nego opis iskustva i kvalifikacija (kad smo već kod te teme, preporučamo odličan članak na temu važnosti iskrenog pristupa kod pisanja životopisa). Nasuprot tome, registrirani članovi mogu poslodavcu na uvid dati ažurniji profil, popis kontakata i preporuka, i što je najvažnije, omogućena im je direktna komunikacija s poslodavcem putem "zida" i sustava poruka.

Već kod registracije dolazi do izražaja brzina servisa. Klikom na link "Registracija" možete popuniti obrazac i proći uobičajeni proces aktivacije računa e-mailom, no jednostavnije je koristiti opciju "Facebook prijava" koja je se nalazi u glavnom izborniku na svim stranicama. Kod ove opcije nema popunjavanja registracijskog obrasca, nego je dovoljno unijeti Vaše korisničko ime i lozinku na Facebooku, i odobriti korištenje Facebook resursa našoj aplikaciji. Poslomat će na taj način i na temelju podataka koje već imate unesene u Vaš Facebook profil pripremiti sve potrebno za uspješan početak rada: životopis sa radnim iskustvom i obrazovanjem, te popis kontakata s tvrtkama u kojima rade. Iako se to možda ne čini kao neko posebno postignuće, rješava vrlo važan praktični problem - fragmentaciju Vaših podataka u različitim servisima, i omogućava vrlo jednostavan i brz rad.

Malo teorije 

Društvene mreže postaju sve značajnije u procesu zapošljavanja. Slično kao što su i klasični online servisi za zapošljavanje pokrenuli revoluciju u ovoj industriji prije desetak i više godina, društveni servisi danas omogućavaju učinkovitije pronalaženje najboljih kandidata. Poslodavcima je to značajno jeftniija i privlačnija opcija, i sva svakodnevna iskustva, kao i relevantna istraživanja, pokazuju porast utjecaja društvenih servisa na obje strane u procesu. Prva generacija društvenih alata za zapošljavanje je, prepoznajući važnost ovih činjenica, omogućila uporabu standardnih alata za komunikaciju i umrežavanje. Ubrzo se pokazalo da nije dovoljno samo iskopirati koncept Facebook-a ili LinkedIn-a - niti jedan korisnik ne želi iz početka graditi svoju mrežu prijatelja i poslovnih kontakata, kao što ne želi ni otvarati novi korisnički račun na svakom od ovih servisa, te koristiti alate za izgradnju profila i svega ostalog što predstavlja osnove online identiteta svakog od nas. Svi mi - ili barem ogromna većina - već imamo ove podatke unešene u jednom od dvije najveće društvene mreže, i obično koristimo Facebook kao alat za privatnu, a LinkedIn za profesionalnu komunikaciju. Kod stvaranja Poslomata postavili smo jednostavno pitanje - zašto ne koristiti ove podatke u procesu zapošljavanja?

Odgovor na ovo pitanje podrazumijeva rješavanje brojnih tehničkih poteškoća. Naime, svi veliki društveni servisi pohranjuju podatke u vlastitim, zatvorenim formatima. Još značajnije, ne postoji globalni korisnički identifikator - nema pouzdanog načina da saznate identitet korisnika na Facebooku ako znate njegov identitet na LinkedInu ili nekoj trećoj mreži. Usprkos navedenom, Poslomat uspijeva objediniti sve raspoložive podatke i stvoriti uistinu jedinstven i reprezentativan korisnički profil, koji se vrlo jednostavno može koristiti u procesu zapošljavanja.

Prvi koraci

Uspješno ste se registrirali, bilo putem Facebooka ili na "klasični" način - što dalje? Poslomat Vas vodi na korisničku ploču, stranicu koja prikazuje trenutni status Vaših kontakata i njihovih aktivnosti. Također Vam nudi nekoliko osnovnih savjeta za uspješno korištenje portala, od kojih je prvi - uređivanje profila. Profil je ono po čemu Vas prepoznaju na tržištu rada, i sadrži sve relevantne informacije o Vašem obrazovanju, radnom iskustvu i vještinama, uobličene u standarni format. Ukoliko ste registrirani putem Facebooka, sve informacije u profilu su već uvezene. Imate reprezentativniji profil na LinkedIn-u? Nema problema, na stranici s Vašim profilom (dostupnoj iz glavnog izbornika) možete jednim klikom na gumb "Import profila" uvesti i te podatke. Naravno, sve uvezene podatke možete odmah i uređivati.

Druga preporučena aktivnost je proširivanje mreže kontakata kroz pozivanje odabranih korisnika na servis. Poslomat Vam daje pregledan uvid u tvrtke u kojima rade Vaši prijatelji i poznanici, kao i "prijatelji Vaših prijatelja" - ove Vam informacije mogu pružiti jedinstvenu prednost kod svakog natječaja. Istovremeno, možete slati i primati preporuke koje imaju vrlo bitnu ulogu kod zapošljavanja. Preporučiti Vas mogu bivše i sadašnje kolege, suradnici, profesori, prijatelji... Dovoljno je poslati im obavijest na "zidu" ili privatnu poruku. Također, dobro je isto učiniti za kontakte za koje smatrate da zaslužuju preporuku.

"Moje društvene mreže" je također vrlo bitna opcija.Ona olakšava održavanje jedinstvenog korisničkog profila i dozvoljava Vašim kontaktima i potencijalnim poslodavcima pronalaženje ažurnih i verificiranih detalja o Vašem iskustvu, obrazovanju i vještinama. Poslomat na temelju informacija koje unesete može prepoznati Vaš identitet na ostalim velikim mrežama i ukloniti moguća dupliciranja podataka.

Ostale alate - pretraživačke agente, zid, sustav poruka, itd. - namjeravamo objasniti slijedećom prilikom. Doduše, smatramo da je većina od njih toliko jednostavna da posebne upute i nisu potrebne :)
Ocjena 5,00, 2 glas(ova). 

Obavijesti me kada se pojavi novi komentar na ovaj post